Одбележан 3-ти декември -Денот на лицата со инвалидност

This slideshow requires JavaScript.

По повод 3-ти Декември-денот на лицата со инвалидност, во просториите на посебните паралеки во нашето училиште, беше организирана приредба за одбележување на истиот. Со свои точки настапија учениците од посебните паралелки, кои заедно со своите наставници секоја година се подготвуваат да покажат што научиле во текот на образовниот процес. Традиционално, на приредбата учество зедоа и нивните другарчиња од редовна настава, што е уште една потврда за интегративните активности кои се превземаат во нашето училиште, кога станува збор за децата со посебни образовни потреби и соработката со учениците и наставниците од редовната настава.
Оваа година на одбележувањето на Денот на лицата со инвалидност, покрај родителите и другите многубројни гости, присуствуваше и градоначалникот на Општина Битола, Владимир Талески, кој во оваа прилика донираше пригодни подароци-тренерки за секое дете и спортски реквизити за успешно реализирање на наставата по физичко образование.
Успешно изведените точки од децата од посебните паралелки измамија бурни аплаузи од присутните гости.
Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s