Кампања : Повеќе дрва-почист воздух

На ден 25.04.2013 година во нашето училиште ‘‘Ѓорѓи Сугарев’’ – Битола се организираше кампања за садење на дрва со слоганот ‘‘Повеќе дрва – почист воздух’’

Акцијата беше организирана со цел да се зголеми зеленилото во училишниот двор, а со тоа да се подигне свеста кај учениците и родителите за значењето на дрвата за нашата планета.  За таа цел беа засадени 8 зимзелени дрвца, кои беа донација од ЈКП-Битола. Акцијата беше раководена од еко-одборот, во неа учество зедоја дел од наставниците и учениците од 6, 7 и 8 одделение, како и родители.

Акцијата беше организирана така што учесниците беа поделени во две групи, едни копаа дупки и засадуваја дрвца, додека другите учесници ги полеваа и го уредуваа просторот околу нив.

Со засадувањето на последното дрвце, акцијата беше успешно завршена.

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s