МАКЕДОНИЈА БЕЗ ОТПАД – 05.10.2013

This slideshow requires JavaScript.

За реализација на проектот ‘‘Македонија без отпад’’ кој се имплементира од страна на Министерството за животна средина и Асоцијацијата на грѓански организации Ајде Македонија.

Овогодинешната акција беше спроведена на 5 и 6 октомври, кон неа се приклучи и нашето училиште. Нејзината задача беше развивање на еколошката свест кај младите, па за таа цел во нашето училиште беше организирана акција за чистење на отпадот во рамките на училишниот двор, како и слободување од старата хартија во училишната зграда.

Учество зедоа повеќе ученици од 6-8 одделение, како и поголемиот дел од наставниците. Притоа учениците исчистија поголем дел од училишниот двор од различни видови на отпад, притоа грижејќи се тој да биде правилно селектиран. Потоа заедно со наставниците се ослободија и од поголемо количество на стара хартија од училишната зграда, која се разбира беше ставена во посебните корпи за хартија.

Целокупната акција беше успешно завршена.

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s