Проект ДИСО

На 01.06.2018 година наставници и претставници од педагошката служба од ОУ„Ѓорѓи Сугарев“- Битола ,како и други училишта од Македонија кои работат со деца од социјално –ранлива категорија ,го проследија вториот дел од проектот ДИСО ( Децата и Семејството во Образованието) кој се одржа во Скопје.Организатори на овој проект се претставници од страна на Универзитетот за образование на наставници од Цирих.
На учесниците на проектот,преку разни активности им беше дадена можност да испробаат некои од задачите и игрите од прирачниците на ДИСО.Тие многу уживаа во ова искуство.Во евалуацијата ,тие ја споделија својата желба и мотивација за вклучување на нивните училишта во активностите на ДИСО.
Соработката на родителите се смета како еден од најголемите предизвици во професијата.

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s